for dig, der tør

10. klasse – på to måder

Der er to måder du kan tage din 10. klasse på Tommerup Efterskole. En med folkeskolens 10. klasses prøve og en uden.

10. Classic

På dette spor vil du gerne arbejde mere klassisk med pensum. Studieteknik og formidling er vigtige elementer. Du vil komme til at arbejde med forskellige temaer i årets løb,  og som afslutning på skoleåret skal du til folkeskolens 10. klasses prøve. Vi følger den samme bekendtgørelse som folkeskolen, du kommer i en uges brobygning på to forskellige ungdomsuddannelser, og du skal lave en obligatorisk selvvalgt opgave med fokus på din videre uddannelse. Du vil løbende få karakterer som du kan måle dig selv på. Samtidig har du mulighed for at forbedre din 9. klasses afgangseksamen.

Overordnede mål for 10. UP!

• At du udvikler en åben og fordomsfri tilgang til verden.
  • At du vil møde verden som den du er, og at du får mod på at byde ind med det du er og kan.
  • At du bliver klar over hvilke kompetencer du har og hvilke du får og ikke mindst hvordan du bruger disse kompetencer.

I et hastigt forandrende samfund er vigtigt at være omstillingsparat, at kunne tænke kreativt, at kunne samarbejde, at være en god problemløser og at turde eksperimentere  – dette er i høj grad i fokus på 10. Prøvefri.

Vi arbejder tværfagligt og projekt og/eller performanceorienteret. Du vil blive udfordret på nye læringsformer, du vil skulle reflektere og diskutere, du vil få mulighed for at gå i dybden med de temaer vi arbejder med, du vil finde nye sammenhænge og få udvidet din horisont. Du vil skulle samarbejde tæt med din projektgruppe og din vejleder, og vi vil udfordre dig til at turde springe ud på lidt dybt vand ind imellem. Du skal være klar på at tage medansvar for din læring, og du skal have lyst til at være en aktiv medspiller i undervisningen.

Skoleåret er delt op i ca. seks perioder, og vi arbejder i hver periode ud fra en periodeoverskrift, der knytter sig til en af disse overordnede områder:

• Fremtid
  • Relationer
  • Medier
  • Samfundet
  • Identitet
  • Kunst og Kultur

Hver periode er ligeledes delt op i seks faser

• Samarbejdsfasen
  • Idefasen
  • Researchfasen
  • Realiseringsfasen
  • Formidlingsfasen
  • Evalueringsfasen

Det er vores mål at hvert projekt/performance munder ud i noget, der aldrig blot laves for skolens skyld, men som får en gyldighed og på en eller anden måde gøre en forskel i “verden”.

Du vil opleve at dit skema ser anderledes ud, end du er vant til, fordi vi arbejder tværfagligt og projekt/performanceorienteret, men du vil altid kende planen for perioden, inden den går i gang, og vi forpligter os på at undervisningen i forhold til fagområderne dansk, engelsk og matematik er på 10. klasse-niveau. Udover den velkendte skolefaglighed, er der naturligvis også andre fagområder i spil som f.eks. politik, filosofi, samfundsforståelse, etik, religionsforståelse mm.

Du afslutter skoleåret med et større afsluttende projekt, som skal relatere til et eller flere forløb fra skoleåret. Du inddrager alt det, du har lært i årets løb og får mulighed for at formidle dette videre på en kreativ og anderledes måde. Projektet bedømmes af en eller flere lærere fra skolen samt en ekstern censor, og du får en projektudtalelse som dit afgangsbevis.

NB! Da vi på 10. prøvefri ikke afslutter med folkeskolens 10. klassesprøve, er det vigtigt at din 9. klasses afgangsprøve kvalificerer dig til den ungdomsuddannelse, du gerne vil ind på.

Vi forventer

At du er indstillet på at indgå i fællesskabet på efterskolen, og har lyst til at prøve kræfter med fagene og fritid sammen med dine kammerater.

Optagelse

Før du kan blive optaget skal du på besøg på Tommerup Efterskole. Du bliver vist rundt og snakker med én fra skolens ledelse. Dagen efter får du at vide, om du kan starte.

Ring til os på 6476 1012 og book dit besøg.

21 hours ago

Event-maker er et lederuddannelses-valgfag, som du kan få på #TommerupEfterskole. Vi udbyder den i samarbejde med KFUM og KFUK i Danmark Odense afdeling. Her ser du billeder fra et af de tre weekend-moduler, hvor vi har besøg af bestyrelseskvinde m.m. Helle Jakobsen.. Brian Nuller Hansen styrer de daglige løjer på holdet 👍 #te1819 ... See MoreSee Less

Thea Oldrup

“Jeg hedder Christina og er 15 år. Jeg er i gang med mit andet år på #tommerupefterskole. Jeg valgte TE, fordi der er den bedste efterskole. Vi har det bedste fællesskab, og man kan se, at vi alle elsker at være her. På TE har jeg fodbold som linjefag, og det er bare fedt! Jeg går i 10. UP, som er en klasse uden prøver. Vi har ikke fokus på karakterer, men på hvordan vi udvikler os.” #te1819 ... See MoreSee Less

Christina Sørensen Vanvittigt

Christina Sørensen luksus

HOLD DA KÆFT CHRISSER!!!! Der er en der er blevet FAME😍😍😍😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️

Christina Sørensen hands down, verdens bedste instagrammer!

Smukke dig ❤️

Thea Oldrup

+ View more comments

2 days ago

Der sker altid noget spændende, sjovt eller skørt på #TommerupEfterskole, når vi har fri. Denne weekend pakkede nogle af pigerne (og Brian Nuller Hansen!) haven ind i... wrap! Det så ret fedt ud. Hvis du er i tvivl, kan vi fortælle dig, at det er kunst 🙂 #te1819

PS: Husk Efterskolernes Dag den 30. september 11 - 17 🙂

Hvorfor har Søren Snogdal-Bech egentlig mikrofonen i skægget? Få svar her. Søren underviser på TEATER-LINJEN - du kan møde ham på EFTERSKOLERNES DAG den 30. september fra 11 - 17 🙂
#tommerupefterskole #te1819

Freja Bech Fuck du er lækker haha

Noah og vi gør det endnu en gang :))))

PIGE-LIV på #TommerupEfterskole - hvordan er det? Camilla (alias Camping) tog ud for at undersøge 👍 #te1819 ... See MoreSee Less

Camilla Camping Andersen ild journalist

Lærke Haugaard hvor er du grim smukke

Fuck du er nuttet Camilla Camping!