Af Bodil Nygaard, køkkenleder

 

Hotdog brød

12 stk á ca 80 g

 

3 dl lunkent vand

1 dl mælk

50 g gær

½ dl olie

1 æg

1 tsk salt

1 spsk sukker

½ tsk stødt kardemomme

200 g grahamsmel

Ca. 450 g hvedemel

æg til pensling

sesamfrø

  • Gæren røres ud i væsken.
  • Grahamsmel, salt, kardemomme og sukker røres i gærblandingen.
  • Hvedemel røres i blandingen og dejen æltes godt.
  • Dejen hæves i ca. 30 min.
  • Dejen deles i 12 stk, som formes til boller og dernæst trilles til en passende længde.
  • Hæves igen 30 min, pensles med æg og drysses med sesam.
  • Bages i 15-18 min. ved 190 gr. varmluft.

 

Syltede rødløg og agurker med samme marinade.

2 rødløg

1 agurk

 

Lage:     ½ liter vand

½ liter æblecidereddike

250 g rørsukker el. alm. sukker

1 tsk salt

5 – 10 peberkorn el. kværnet peber.

 

Rødløgene pilles og skæres i tynde både.

Agurken skæres/snittes i tynde skiver.

Lagen koges sammen.

Den ene halvdel af lagen hældes varm over rødløgene.

Den anden halvdel køles af og hældes over agurkerne.

Må gerne trække et par timer og kan derefter smages yderligere til.

 

Til Hotdogs serverer vi gerne hjemmelavet remoulade og ketchup.