4-6 personer
Dej:
25 g gær
2,5 dl lunken vand
1,25 dl olie
1 tsk salt
ca 400 g mel (1/2 durum & 1/2 hvedemel)
 
Fyld:
150-200 g revet mozarella
400 g kartofler i meget tynde skiver
3/4 dl olie
1/2 dl oregano
1/2 dl rosmarin
2 fed hvidløg
 
Fremgangsmåde:
  • Opløs gær i vand, og tilsæt olie og salt.
  • Tilsæt dernæst lidt efter lidt melet og ælt dejen godt og længe.
  • Dejen hæves til næsten dobbelt størrelse.
  • Dejen rulles tyndt ud på et bord drysset med mel og lægges på bagepapir eller smurt plade.
  • De tyndt snittede kartofler blandes med olie og krydderier.
  • Osten fordeles på bunden og derpå fordeles kartoflerne.
  • Pizzaen bages ved 210 g i ca. 20 min.
 
Server en god blandet salat til pizzaen.
Det vil være lækkert med feta, oliven og pesto til.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme!
Af Bodil Nygaard, køkkenleder på TE