værdier

fællesskab, frirum og faglighed

Vores værdier

På Tommerup Efterskole siger vi “FÆLLESSKAB, FRIRUM og FAGLIGHED.” Det har været vores ledetråde siden starten i 1906. Vi tror, det er derfor, vi stadig er her.

På Tommerup Efterskole vil vi have FÆLLESSKAB i alt, hvad vi laver: Fra fællesskabet på værelset til det helt store fællesskab med gamle TE’ere og elevforeningen. Ind i mellem finder du fællesskab på gangen, i klassen, på linjefagene osv. Fællesskab for os er at ville hinandens bedste – og at nå målene sammen. Vores hverdag på skolen starter samlet med morgensang – og i løbet af en dag på Tommerup er der en række tidspunkter, hvor vi minder hinanden om, at vi er sammen om at lære og leve: Vi deler en del af vores liv. Det er vigtigt og har betydning.

Vi siger også “FRIRUM” på Tommerup Efterskole. Siden højskolens tid har én af ledetrådene været at lære for livet. Ikke “bare” en eller anden eksamen. Det skal give mening. Derfor søger vi at skabe frirum i alle vores fag, selvom vi måske nemmest kommer til at tænke på linje- og valgfag, når vi taler om det. Når vi siger “FRIRUM” om linjer og valgfag, mener vi også, at vores elever skal have lov til at prøve – og til at fejle. Vi tilstræber det højest mulige niveau – men alle skal have lov at være med. Vi er ikke for eliten. Vi er for dem, der vil og tør (og faktisk også for dem, der har brug for et kærligt skub for at turde).

Som det sidste siger vi “FAGLIGHED.” Vi vil have, at vores elever kommer bedst muligt videre i uddannelsessystemet. Karakterer og eksaminer skal ikke være hæmsko for vores elevers fremtid. Derfor arbejder vi grundigt og seriøst med fagene over hele linjen. Alle skal kunne komme så langt, som evner og vilje rækker. Hos os er det ofte længere, end både elev og forældre havde regnet med.

Traditioner og forankring

Tommerup Efterskole er en kirkelig efterskole. Det betyder bl.a., at der hos os er morgen- og aftensang. Her er vi sammen om, at livet er noget, vi får givet – og at det er vores ansvar som mennesker at at gribe det med glæde.
Tommerup Efterskole er forankret i tilknytningen til Folkekirken, IM og KFUM & K.

Skal jeg tro noget bestemt?

Nej. Men du slipper ikke igennem skoleåret på Tommerup Efterskole uden at mene noget. Du kommer til at opleve, hvordan de forskellige lærere forholder sig skolens kristne fundament. Måske tror og mener de noget andet end du og dine forældre. Du er fri til selv at forme din tro og dine holdninger til livet.

Det er er uden for diskussion, at vi er en kirkelig skole. Det er også uden for diskussion, at her er plads til alle.

21 hours ago

Event-maker er et lederuddannelses-valgfag, som du kan få på #TommerupEfterskole. Vi udbyder den i samarbejde med KFUM og KFUK i Danmark Odense afdeling. Her ser du billeder fra et af de tre weekend-moduler, hvor vi har besøg af bestyrelseskvinde m.m. Helle Jakobsen.. Brian Nuller Hansen styrer de daglige løjer på holdet 👍 #te1819 ... See MoreSee Less

Thea Oldrup

“Jeg hedder Christina og er 15 år. Jeg er i gang med mit andet år på #tommerupefterskole. Jeg valgte TE, fordi der er den bedste efterskole. Vi har det bedste fællesskab, og man kan se, at vi alle elsker at være her. På TE har jeg fodbold som linjefag, og det er bare fedt! Jeg går i 10. UP, som er en klasse uden prøver. Vi har ikke fokus på karakterer, men på hvordan vi udvikler os.” #te1819 ... See MoreSee Less

Christina Sørensen Vanvittigt

Christina Sørensen luksus

HOLD DA KÆFT CHRISSER!!!! Der er en der er blevet FAME😍😍😍😍😍😍😍❤️❤️❤️❤️

Christina Sørensen hands down, verdens bedste instagrammer!

Smukke dig ❤️

Thea Oldrup

+ View more comments

2 days ago

Der sker altid noget spændende, sjovt eller skørt på #TommerupEfterskole, når vi har fri. Denne weekend pakkede nogle af pigerne (og Brian Nuller Hansen!) haven ind i... wrap! Det så ret fedt ud. Hvis du er i tvivl, kan vi fortælle dig, at det er kunst 🙂 #te1819

PS: Husk Efterskolernes Dag den 30. september 11 - 17 🙂

Hvorfor har Søren Snogdal-Bech egentlig mikrofonen i skægget? Få svar her. Søren underviser på TEATER-LINJEN - du kan møde ham på EFTERSKOLERNES DAG den 30. september fra 11 - 17 🙂
#tommerupefterskole #te1819

Freja Bech Fuck du er lækker haha

Noah og vi gør det endnu en gang :))))

PIGE-LIV på #TommerupEfterskole - hvordan er det? Camilla (alias Camping) tog ud for at undersøge 👍 #te1819 ... See MoreSee Less

Camilla Camping Andersen ild journalist

Lærke Haugaard hvor er du grim smukke

Fuck du er nuttet Camilla Camping!