Verdensborger linjefag

På verdensborger drejer vi dit blik – ud mod verden. Vi forholder os sammen til verdens brændpunkter og lærer at få den konstante nyhedsstrøm til at give mening.

Hver uge tager vi fat på internationale problemstillinger, som vi sætter i perspektiv til vores liv på efterskolen og i Danmark. På den måde forsøger vi at finde vores plads i en åben og globaliseret verden.

Årets højdepunkt er turen til Cambodja.

Det vil vi med dig

Du skal ud i verden og gøre en forskel – sammen med os!

På verdensborger kommer du til at arbejde med selvvalgte projekter, som kan gøre en forskel for verdens fattigste. Vi har fokus på medborgerskab og internationalt samarbejde – og så er vi nysgerrige efter at lære af fremmede kulturer.

Vi ruster dig til at tage ud i verden. Verdensborger er for dig, der gerne vil gøre en forskel. Verden er åben – tør du tage det næste skridt?

Fokus på

Turen til Cambodja

På rejse med efterskolen

Højdepunktet på verdensborgerlinjen er forårets rejse til Cambodja.

Her samarbejder vi med YMCA Cambodja om projektet, der hjælper gadebørn og børn, der bor i slumområderne.

Samtidig suger vi til os af landets kultur, historie og smukke natur.

Du kommer ind under huden på Cambodjas hjertevarme befolkning, og kommer til at smage på det lokale køkken.

Vi lover, at du både får udfordret dine fordomme og udvidet din horisont.

Fakta om verdensborger på efterskolen

Ugentlige timer

Du får 6 ugentlige undervisningstimer. Oven i det kommer events, indsamlingsshows og hvad vi ellers finder på i løbet af skoleåret.

Dine undervisere

Din underviser er Helle Birkedal Videbæk, som lige nu er barselsvikar for Anna Dragsbæk Juliussen. I løbet af året møder du også en række spændende mennesker som f.eks. frivillige fra humanitære organisationer m.fl.

Niveau

Du skal ikke have have en kandidatgrad i politilogi. Til gengæld forventer vi, at du er frisk på at lære en masse nyt og kaste dig ud i ting, du ikke 100% ved hvor ender.

Verdensborger lyder max spændende!

Fodbold-video

Sneak peek! Videoen her er produceret til KFUM og KFUK i Danmark's landsmøde i den kommende weekend.Følgerne af #TommerupEfterskole får den her :-)KFUM og KFUK er én af Tommerup Efterskoles faste samarbejdspartnere om rigtig mange ting, bl.a. Verdensborgerlinjen, som hvert år tager til Cambodja. KFUM og KFUM i Danmark er del af den verdensomspændende ungdomsorganisation World YMCA - en spændende og rummelig, kirkelig organisation med rigtig meget godt på hjerte.#te1819

Slået op af Tommerup Efterskole (Officiel) i Torsdag den 8. november 2018
Verdensborgers sponsorløb