verdensborger

hele kloden – og dig!

Verdensborger

På verdensborgerlinjen drejer vi dit blik – ud mod verden. Vi forholder os sammen til verdens brændpunkter og lærer at få den konstante nyhedsstrøm til at give mening.

Hver uge tager vi fat på internationale problemstillinger, som vi sætter i perspektiv til vores liv på efterskolen og i Danmark. På den måde forsøger vi at finde vores plads i en åben og globaliseret verden.

På verdensborger kommer du til at arbejde med selvvalgte projekter, som kan gøre en forskel for verdens fattigste. Vi har fokus på medborgerskab og internationalt samarbejde – og så er vi nysgerrige efter at lære af fremmede kulturer. Vi vil også gerne lære nogen noget, der, hvor vi har noget at bidrage med.

Højdepunktet på linjen er forårets rejse til Cambodja. Her suger vi til os af landets kultur, historie og smukke natur. Du kommer ind under huden på Cambodjas hjertevarme befolkning, og kommer til at smage på det lokale køkken. Du får udfordret dine fordomme og udvidet din horisont.

Det har ingen betydning, om du har rejst før. Vi ruster dig til at tage ud i verden. Verdensborger er for dig, der gerne vil gøre en forskel. Verden er åben – tør du tage det næste skridt?

Ugentlige timer

Du får 6 ugentlige undervisningstimer. Du kan overveje at kombinere med f.eks. GoPro, hvis du vil dokumentere dine opdagelser eller blogge.

Niveau

Vi starter, der hvor vores elever er. Det betyder, at du ikke behøver at have kandidatgrad i international politik for at være med. Det er din lyst til at lære, der driver værket.

Tur til Cambodja

I foråret tager vi til Cambodja. Turen koster 4.000 kr. oveni de almindelige skolepenge. Mere info følger her. Kontakt os gerne for spørgsmål.

1 week ago

1 week ago

#TommerupEfterskole i farver ❤️ Fra dagens sponsorløb til fordel for Cambodia YMCA's arbejde med hjemløse børn. Flot arrangeret af Verdensborgerlinjen - løbet af hele #te1819. Rigtig god efterårsferie! 😀 ... See MoreSee Less

Snart er det efterårsferie - første pause i #efterskolelivet. Her kommer et lille tilbageblik 😀 MEN MEN MEN: før vi går på ferie, skal vi have SPONSORLØB til fordel for YMCA i Cambodja - så vi er max klar på #TommerupEfterskole, selvom det snart er ferie. #te1819 ... See MoreSee Less

Ingeborg “hold nu kæft Lars”

Ingeborg Thormann Nielsen Fame!!

Når vi siger "outdoor" og "kano," så siger vi også, at nogen skal i vandet. Sådan er det bare 😉 Det kom en del skønne te'ere den anden dag i smukt efterårsvejr.

God weekend 🙂

#TommerupEfterskole #te1819

Stine Katrine Jonas Marcus HAHAHA, det er godkendt

Stine, nu har du jo også fået en del træning fra Kanomester Henrik

det ser prof ud. Bruger I stunt men?

Jonathan Hansen Theil ser godt ud

Ingeborg Nicky det var en hyggelig tur

Søren Snogdal-Bech gad vide om min regnjakke mon var der?😮😂😝

det sædvanlige svar er - "skaf et billede" - men de er faktisk flyttet til et andet sted 😉