verdensborger

hele kloden – og dig!

Verdensborger

På verdensborgerlinjen drejer vi dit blik – ud mod verden. Vi forholder os sammen til verdens brændpunkter og lærer at få den konstante nyhedsstrøm til at give mening.

Hver uge tager vi fat på internationale problemstillinger, som vi sætter i perspektiv til vores liv på efterskolen og i Danmark. På den måde forsøger vi at finde vores plads i en åben og globaliseret verden.

På verdensborger kommer du til at arbejde med selvvalgte projekter, som kan gøre en forskel for verdens fattigste. Vi har fokus på medborgerskab og internationalt samarbejde – og så er vi nysgerrige efter at lære af fremmede kulturer. Vi vil også gerne lære nogen noget, der, hvor vi har noget at bidrage med.

Højdepunktet på linjen er forårets rejse til Cambodja. Her suger vi til os af landets kultur, historie og smukke natur. Du kommer ind under huden på Cambodjas hjertevarme befolkning, og kommer til at smage på det lokale køkken. Du får udfordret dine fordomme og udvidet din horisont.

Det har ingen betydning, om du har rejst før. Vi ruster dig til at tage ud i verden. Verdensborger er for dig, der gerne vil gøre en forskel. Verden er åben – tør du tage det næste skridt?

Ugentlige timer

Du får 6 ugentlige undervisningstimer. Du kan overveje at kombinere med f.eks. GoPro, hvis du vil dokumentere dine opdagelser eller blogge.

Niveau

Vi starter, der hvor vores elever er. Det betyder, at du ikke behøver at have kandidatgrad i international politik for at være med. Det er din lyst til at lære, der driver værket.

Tur til Cambodja

I foråret tager vi til Cambodja. Turen koster 4.000 kr. oveni de almindelige skolepenge. Mere info følger her. Kontakt os gerne for spørgsmål.

2 weeks ago

Vi har sagt farvel til #te1718. Av. Hvor har det været dejligt og hårdt og for meget og bare så skønt. Tusind tak for jer, kære elever. Pas på jer derude, ikke også? Kærlig hilsen fra alle os på #TommerupEfterskole ... See MoreSee Less

Tak for at I har taget jer godt af vores unge mennesker i de sidste 10 mdr. 👍🏻😊

Fra de sidste, dejlige dage med #te1718. ... See MoreSee Less

2 weeks ago

De smukke, unge mennesker fra #TommerupEfterskole og #te1718 ... See MoreSee Less

Smukke, unge mennesker

😢 pludslig er de stukket af 😘

Nu er det faktisk lige oppe over. Vi har lavet et lille tilbageblik. Vi kan godt afsløre, at vi er ret vilde med #te1718 her på #TommerupEfterskole... Enough said.
#tefaellesskab #tefaglighed #tefrirum

Dejlig video ☀️ et fantastisk år for min yngste søn ❤️❤️ vi glæder os over, at han får et år mere på skønne Tommerup efterskole ❤️

3 weeks ago

Iihh, hvor er I fine 👏👏👍👍😍😍☀️☀️☀️